officiële feestdag


officiële feestdag 1.0

door de regering algemeen erkende dag waarop men iets herdenkt of viert en de meeste mensen vrij zijn van werk of school

Algemene voorbeelden


Nederland kent elf erkende feestdagen, waarvan twee nationale feestdagen (Koninginnedag en Bevrijdingsdag). Dit houdt in dat de Nederlandse regering deze dagen als officiële feestdag heeft erkend. Het gaat om de volgende dagen: • Nieuwjaarsdag (1 januari) • Goede vrijdag (vrijdag voor Pasen) • 1e en 2e Paasdag (12 en 13 april) • Koninginnedag (30 april) • Hemelvaartsdag (21 mei) • Bevrijdingsdag (5 mei) • 1e en 2e Pinkerdag (31 mei en 1 juni) • 1e en 2e Kerstdag (25 en 26 december).

https://www.jurofoon.nl/nieuws/3325-11-officieel-erkende-feestdagen,

Sinds 30 april 1980 was Beatrix de koningin van het Koninkrijk der Nederlanden. Maar onlangs was er groot nieuws: de koningin treedt per 30 april 2013 af. Op Koninginnedag zal zij de kroon overdragen aan prins Willem-Alexander. Het is dan meteen de laatste keer dat Koninginnedag als feestdag wordt gevierd, want in 2014 viert u voortaan Koningsdag op 27 april - de verjaardag van Willem-Alexander. In 2014 zal dus niet langer 30 april, maar 27 april een officiële feestdag zijn.

http://www.mditechniek.nl/Uitzendnieuwtjes,

Nederlanders hebben net als de Ieren 9 keer per jaar een officiële feestdag, na Engeland het laagste aantal. En dat resulteert niet altijd in een vrije dag: als Koningsdag of 5 mei op zaterdag of zondag vallen, wordt dat niet gecompenseerd.

http://plazilla.com/in-2013-geen-koninginnedag-hoeveel-vrije-dagen-houden-wij-eigenlijk-per-jaar-nog-over,

In Nederland is 5 mei een officiële feestdag, hoewel niet voor alle werknemers op deze dag verlof is geregeld. Dit is door het kabinet overgelaten aan CAO-partijen.

http://www.cnv.nl/Achtergronden/arbeidsvoorwaardennota%202002.PDF

De leagues vangen aan in de week van 1 september 2000. Er wordt niet gespeeld in de periode van 5 december 2000 tot 3 januari 2000 en alle officiële feestdagen.

http://www.bvkd.karrewiel.nl/pages/menuLEAGUESREGL.html

Klachten in verband met vermoede materiële vergissingen moeten bij de voorzitter van de examencommissie schriftelijk toekomen, uiterlijk de vijfde kalenderdag volgend op de bekendmaking van de beslissing van de examencommissie. Indien de laatste dag valt in een weekend of op een officiële feestdag wordt de termijn verlengd tot de eerstvolgende werkdag.

http://www.khk.be/khk/brochures/pdf/Examenregl.pdf,